Cochabamba och Santa Cruz

Söndagen gick till med att utvärdera lördagens gruppens arbetet och det blev en lyckad avslutning med nya punkter som alla var eniga, speciell döva gruppen som nu idag ser framemot bland annat att förbättra nätverks kontakter i "korridorer" eftersom de flesta har redan tagit ett beslut innan man möter på plats och döva ofta missar de viktiga informationer så det blir ett ändring fr o m nu... :-)

Sen flög vi vidare till Santa Cruz och träffade Andreas Klob som har arbetat med dövskolan för döva samt den är finansierad med hjälp av Tyskland LION och han som själv är döv. Det blev en trevlig middag. (Men varm var det! :-) )

Måndagen gick ut på två olika döv skolor, det visade sig att de nu börjar använda bilingualism fast det är en del väg kvar, men det börjar hända något!
Nunnan på en dövskolan samt en rektor på annan skolan och de två säger samma sak:

Bilingualism har bidragit till att eleverna har fått ett ökad kunskap samt är mer medvetna liksom resultat har höjt mycket om man jämför med för bara 5 år sedan!

Första bild, en stor glädje av eleverna som vill bli fotograferad av Gull-Britt Lindahl. (Skolan är finaniserad av mission)

 

 
Andra bilden som är tagen från lite äldre från första dövskolan.
 
 
Tredje bilden, den är tagen från andra dövskolan som är stödfinaniserad av Santa Cruz kommun där vi gick igenom med rektorn från dövskolan, där hon informerade om elvernas resultaltet. Samt efterlyste också om ett stöd till elevernas situation, där har de ganska svårt nu. Brist på papper, pennor och utskrivare, gärna symaskiner för att kunna sälja saker inför julen så att de klarar det på stödet lite bättre.
 
 
 
I ett klassrum med två olika klasser.. En klass mot Öster och en klass mot väster...
Jobbigt eller?
 
Till sist samlades vi alla på en bild, en klass som bestod av 17-18 åringar
 
 


Imorgon blir det ett nytt möte med LBS och då ska vi gå igenom projekts ansökan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0